Kysthonning er et rent naturprodukt laget utelukkende med Norsk honning.

Bestill ved å klikke på lenken eller se videre for å lære mer om oss og honning 

Bestill produkter

 

KYSTHONNING

Vår historie

Vi begynte først med honning i 2018 og planen var kun å ha 2 kuber. få litt honning til eget bruk og kanskje litt til familie og venner.
Men ble litt bitt av basillen. Dette var en ukjent verden. Men ble fascinert av biens verden, pollineringsverdi og honning ble litt "biprodukt" egentlig.
2 kuber ble fort til 4 og vi har i dag 15 kuber.
Vi produserer ikke bare honning, men har også startet å avle egne dronninger. Tanken er å unngå stor import av dronninger og kuber fra andre steder i Norge på grunn av frykten for å spre sykdommer, og ikke minst få bier som tåler det trønderske klima bedre. Honningbier kan ikke overleve i vill tilstand i Norge. Til det er vinteren for lang og hard. Honningbier er derfor husdyr og regulert av landbruksmyndigheter og mattilsynet.

Kysthonning_birøktere.jpg
 
flytende%20honning_edited.jpg

HONNING

Et rent naturprodukt?

Kaldslynget honning, rå og ubehandlet, ikke varmebehandlet.

Hørt dette før?

Det er flere påstander, og disse brukes mye om honning for at det skal virke spesielt og helt annerledes enn det andre tilbyr. Personlig synes jeg dette bare forvirrer forbrukerne og skaper et inntrykk av at behandlingen eller type blomster bien trekker på er unik.

Mitt råd er:

Kjøp Norsk honning.

Det er lov å importere honning, ettersom den ikke inneholder ting som vi mennesker kan bli syke av. Den kan immedlertid inneholde sykdommer som Norske bier ikke har, og dermed spre sykdom og biedød på tvers av landegrenser. 

"Vår honning er ikke tilsatt noe" sier en del. Det er flott, fordi det er ikke tillatt!

Faktisk er honning det 8. mest produktet i verden det jukses med. Honning er dyrt og dermed attraktivt å jukse med for å øke fortjenesten. Har enda ikke hørt at det er funnet Norskprodusert honning som er tilsatt noe. Så Norskprodusert er trygt.


Rå, ubehandlet, hva legger vi i det?

Den honningen vi kjenner best i Norge er fast og uten korn. 

I utlandet finner vi kornet honning. Dette er ikke noe annet enn at de rører honningen mindre. Da vil den krystalliserer seg helt selv og bli litt lik sukkerkorn. Men smaken vil ikke endres vesentlig av den grunn.

Så har vi begynt å få flytende honning. De fleste kjenner den som "Akasie" honning. Den flytende konsistensen kommer av stoffet fruktose, som produseres naturlig i enkelte blomsterarter. I Norge er det kun Klokkerlyng som inneholder så mye fruktose av honningen vil holde seg flytende over lang tid. Det er få områder i Norge som har så store konsentrasjoner at vi får ren klokkerlyng honning, men noen klarer dette og det finnes.

I Kysthonning tapper vi også flytende honning i produktene Sommer og Lyng. Denne typen vil krystallisere seg over tid. Se under salg av flytende honning så får du tips for hvordan du holder den flytende.

 

SOMMER OG LYNGHONNING

250/500 gr glass

Vi har sommerhonning klar for levering 
Lynghonning er klar for levering fra 1. oktober
Spesifiser i din bestilling om du vil ha sommer eller lynghonning. Noen vil ha begge deler da de kan ha litt forskjellige bruksområder.

FLYTENDE HONNING

100% Ren honning

Honningen tappes rett på flasker og er flytende
Husk at Norsk honning vil krystallisere seg over tid. Hvis den krystalliseres må den varmes opp til 30 gr. da blir den uten krystaller igjen. Den de fleste kjenner av flytende honning fra butikk, er ikke norsk honning.

GAVEPAKKER

Her pakker vi 250 gr honning og servietter fra det kjente merke Ihr og "Save the bees"
Velg selv om du ønsker servietter eller papirlommetørke pakket sammen med honning som gave til en som trenger det.

Gavepakke i cellofan

 

KONTAKT MEG

Kontakt meg direkte på telefon: 976 62 896 eller fyll ut skjemaet til høyre på siden så kommer jeg tilbake til deg.


Ønsker du å kjøpe honning så trykk her eller ring meg.

Vi sender over hele landet etter Postens takster. 

Løkhaugen, Agdenes og Trondheim

 
  • Instagram

©2020 by Kysthonning.

urørt honning.jpg

Flytende honning på flaske

Go to link