top of page

BLOGG

SOMMERSESONGEN  2021

Det ble lite med sommerhonning i år. Årsaken er sannsynligvis for fint vær i Trøndelag. Mye varme i lange perioder ble for gode vilkår til for eksempel bringebærene. De blomstret og ble til bær på alt for få dager. Biene fikk derfor for kort tid til å samle mye nektar. Heldigvis ser lyngen til å innfri. Kassene er tunge allerede. Høsting av lyng skjer om en uke eller to og vil være klar for levering om en måneds tid.

20210809_163117.jpg

POLLINERING

Alle har vi hørt at det blir mindre og mindre insekter av forskjellige grunner. Honningbier sin pollineringsverdi er beregnet til langt større i kroner og øre enn honningverdi.
Flere fruktdyrkere betaler birøktere for at de skal plassere ut sine kuber i deres frukthage for at de skal få god befruktning på sine trær.

pollen_edited.jpg

HONNING GÅR ALDRI UT PÅ DATO

Honning har egentlig tilnærmet ubegrenset holdbarhet. Mye av årsaken er at den er antiseptisk og dermed vil den ikke bli angrepet av bakterier. Honning kan begynne å gjære hvis den inneholder for høy vannprosent. Denne måler vi før vi slynger for at dette ikke skal skje etter tapping. Honning tørkes før slynging hvis den har for høy vannprosent.  Honningprodukter som gjærer kan fint brukes til Mjød eller baking.

Honeycomb

ER HONNING SUNT?

Sammenlignet med hva?
Sammenlignet med sukker så er honning et langt bedre alternativ. Man bruker ca 10% mindre honning enn sukker til f.eks baking.
Det er også bedre alternativ enn sukker siden det er et rent naturprodukt som ikke er behandlet på noen måte. Men honning har en del kalorier. Så hva er sunt?

Honning krukker
Blogg: Programs
bottom of page